top of page

פתיחת שותפות

businesspeople-standing-city-street-shaking-hands.jpg

שותפויות הן דרך פופולרית יותר ויותר להקים עסק. משותפויות כלליות ועד שותפויות מוגבלות זרות, ישנם סוגים רבים ושונים של שותפויות לבחירה. מאמר זה יסקור את סוגי השותפויות הקיימות, דרישות הרישום והיתרונות של הקמת שותפות בהשוואה לחברה בע"מ.

פקודת השותפויות מגדירה את סוגי השותפויות הקיימות בישראל ומספקת מידע על דרישות רישום וחלוקת רווחים בין שותפים. 

סוגי שותפויות 

שותפות כללית: שותפות כללית היא סוג של שותפות שבה כל השותפים חולקים אחריות שווה לניהול העסק וחובותיו. כל חברי השותפות אחראים ביחד ולחוד לחובות העסק. 

שותפות מוגבלת: שותפות מוגבלת דומה לשותפות כללית, אלא ששותף אחד או יותר מוגדרים כשותפים מוגבלים שאינם אחראים לחובות העסק. שותפים מוגבלים רשאים לתרום הון ולהשתתף בניהול העסק, אך אחריותם מוגבלת לסכום שהשקיעו. 

שותפות זרה: שותפות זרה היא שותפות שנוצרה בין צדדים ממדינות שונות. חשוב לציין כי לכל מדינה יש חוקים משלה המסדירים שותפויות כאלה וחשוב להכיר את החוקים הרלוונטיים לפני שנכנסים לכל הסכם. 

שותפות מוגבלת זרה: שותפות מוגבלת זרה דומה לשותפות מוגבלת, למעט העובדה שהיא מערבת צדדים ממדינות שונות. כמו בשותפות זרה, חשוב להכיר את החוקים הרלוונטיים לפני שנכנסים לכל הסכם. 

האם חובה להירשם ברשם השותפויות?

סעיף 4 לפקודת השותפויות מחייב רישום שותפות שהוקמה לצורך ניהול עסק והפקת רווחים, תוך 30 יום מיום הקמת השותפות. למרות פקודת השותפויות, בישראל ישנן שותפויות שאינן רשומות ברשם השותפויות אלא רשומות כשותפות לצרכי מע"מ בלבד. ניתן להירשם ברשות המיסים כשותפות ולערוך הסכם רשמי בין השותפים. 

חלוקת ריווחי השותפות מס הכנסה 

השותפות אינה ישות לצרכי מס וכל שותף מנהל תיק עצמאי לכל דבר ועניין. בסוף השנה, רווחי השותפות מחולקים באופן יחסי על פי חלקו של כל אחד מהשותפים ועל פי מצבו האישי של כל שותף ותשלום המס ישולם בהתאם להכנסות הנישום. 

חלוקת ריווחי השותפות - ביטוח לאומי

רווחי השותפות מתחלקים לפי חלקו היחסי של כל שותף ותשלום המס ישולם 
בהתאם להכנסתו של המבוטח. 

 

האם יש חובה לערוך הסכם בין שותפים?

בעת הקמת שותפות כללית, אין חובה לערוך הסכם רשום בין השותפים. המשמעות היא שהשותפות נוצרת גם ללא ההסכם הכתוב, כך שלכל אחד מהשותפים יש התחייבויות ואחריות בשותפות, ולכן מומלץ לערוך הסכם בכתב. 

יתרונות הקמת שותפות לעומת חברה

הקמת שותפות אינה מלווה בפרוצדורה מסורבלת  ושכן אין נדרש למסמכי יסוד כפי שנדרש בהקמת חברה ( תקנון חברה, מינוי דירקטורים וכ'ו)  כמו גם העלויות לתחזוקתה נמוכים לעומת חברה ( תשלום שנתי לאגרת רשם חברות, תשלום שכ"ט לעורך דין  ותשלום שכ"ט גבוה יותר לרואה חשבון )
חסרונה של השותפות הוא האחריות הבלתי מוגבלת של שותפיה לחובות לעומתה חברה בע"מ מהווה ישות משפטית נפרדת מהבעלים  בכך מספקת הגנה לבעלי המניות.

במקרים רבים, בשל מהירות ההקמה והעלויות הנמוכות, מוקמת תחילה שותפות ולאחר מכן, כאשר הפעילות העסקית גדלה ומצדיקה אותה, השותפים מחליטים לעבור לחברה בערבון מוגבל. 

 

לסיכום

שותפויות הן דרך פופולרית יותר ויותר להקים עסק. הבנת סוגי השותפויות הקיימות, דרישות הרישום והיתרונות של הקמת שותפות הם כולם שיקולים חשובים בבואם להחליט אם להקים שותפות. 

משרדנו מזמין אתכם לפגישת היכרות ולקבל הסבר על המבנה הארגוני המתאים לכם, כמו גם הסבר מקיף על הרשויות: מס הכנסה, מע"מ והמוסד לביטוח לאומי.

bottom of page